2018-08-11 : Page 1


Historia (FI) August 11, 2018 00:00

In this issue of Historia (FI) : Kaksi ryhmää hallitsi Englannin historiaa viimeisen Rooman keisarin vallastasuistamisesta 400-luvulla aina normannien voittoon 1066: anglosaksit ja viikingit.
Molemmat kansat olivat peräisin Pohjois-Euroopasta, ja he tulivat aaltoina, niin siirtolaisina kuin hyökkääjinä. Jotkut tulivat etsimään parempaa tulevaisuutta, toiset ryöstämään ja taistelemaan. Viikinkien matkat länteen ja kohtaamiset anglosaksien ja Britteinsaarten
muiden asukkaiden kanssa jättivät pysyvät jäljet kieleen, lakeihin ja paikannimistöön. Heidän seikkailuistaan kertovia kiehtovia muinaisesineitä löytyy yhä tänäkin päivänä.
Tässä erikoisnumerossa eturivin asiantuntijat tutkivat
viikinkien ja anglosaksien perintöä. Tutustu uusimpiin käsityksiin kansainvaellusten ja viikinkien ajasta. Lue viikinkien pelätyistä ryöstöretkistä ja saa selville, keitä anglosaksit oikeastaan olivat. Saat tutustua ajan näkyvimpiin hahmoihin, kuten Alfred Suureen ja hänen tyttäreensä Ethelfledaan, ja Athelstaniin, Englannin ensimmäiseen kuninkaaseen. Historiallinen matkamme ottaa meidät mukaan myös kuuluisille löytöretkille Atlantin valtameren yli.
Hienoja lukuhetkiä!What is Readly?

With Readly you can read Historia (FI) (issue 2018-08-11) and thousands of other magazines on your tablet and smartphone. Get access to all with just one subscription. New releases and back issues – all included.

Try Readly For Free!

 

Historia (FI)
ORAGE AS