2018-11-10 : Page 1


Historia (FI) November 10, 2018 00:00

In this issue of Historia (FI) : Natsien aikakausi luo yhä syvimmät varjot moderniin historiaan. Kaiken keskushahmona on tietysti Adolf Hitler. Mistä hänen kyltymättömältä vaikuttava vallanhimonsa
kumpusi hänen noustessaan takakujien oluttupien levottomuuksien lietsojasta itsevaltaiseksi kansleriksi ja lopulta suuruudenhulluksi despootiksi?
Historioitsijat tutkivat tässä erikoisjulkaisussa Führerin motivaatiota ja menetelmiä, ja myös hänen karismaansa ja suosiotaan. Mikä sai tuhannet kirjoittamaan hänelle uskollisuutta julistavia kirjeitä, tungek- simaan väkijoukoissa saadakseen nähdä vilauksen hänestä ja jotkut myös osallistumaan natsien rodunjalostusohjelmiin kasvattaakseen ”herrarotua”? Miksi monet taistelivat hänen nimissään katkeraan loppuun asti, kun sota oli selvästi jo hävitty?
Tutkimme myös elämää natsien valtakunnassa; otamme selvää miten niin monet tavalliset saksalaiset, ensimmäisen maailmansodan tappion nöyryyttäminä ja taloudellisen laman nujertamina, lumoutuivat Hitlerin visiosta uudesta, valtavasta Saksan valtakunnasta. Vahvan propagandan, natsien kesälomien, jalkapalloturnausten ja antisemitististen sanoitusten värittämän jazz-musiikin kautta näemme, miten kolmas valtakunta saavutti vaikutusvaltansa.
Paljastamme myös joitakin tämän käsittämättömien vääryyksien ja kärsimysten aikakauden vähemmälle huomiolle jääneitä puolia Auschwitzin ompelijattarista, jotka pakotettiin tekemään
vaatteita vangitsijoilleen, arkistonhoitajaan, joka
tallensi keskitysleireiltä vapautettujen tarinoita. Natsi-Saksa kokoaa ja päivittää artikkeleita, jotka
ovat ilmestyneet BBC History Magazinessa ja sen sisarjulkaisussa BBC World Histories, sekä esittelee useita, varta vasten tätä julkaisua varten kirjoitettuja artikkeleita.What is Readly?

With Readly you can read Historia (FI) (issue 2018-11-10) and thousands of other magazines on your tablet and smartphone. Get access to all with just one subscription. New releases and back issues – all included.

Try Readly For Free!

 

Historia (FI)
ORAGE AS