2017-11-11 : Page 1


Historia (SE) November 11, 2017 00:00

In this issue of Historia (SE) : Historien är känd för sina stora personligheter, och vi reser ofta till platser som kännetecknar de personligheterna. På en av platserna, Hampton Court Palace (sidan 21), medverkade Henrik VIII till något som betecknas som en av de mest dramatiska ögonblicken i brittisk historia. Han bosatte sig i det enorma palatset med sin andra fru, Anne Boleyn. Men hennes tid var begränsad – slottet skulle bli skådeplatsen för sveket hon utsattes för innan hon dömdes till döden.
Vikingarna är en av de mest legendariska historiska civilisationerna, och de har efterlämnat ett outplånligt avtryck i det dramatiska landskapet på Island. Vi utforskar historien och människorna som lade grunden för vad landet är idag (sidan 64).
Vi reser också österut tillsammans med den kände Lawrence av Arabien (sidan 136), tittar förbi i revolutionens Sankt Petersburg (sidan 52) och tar en sväng till Paris under stadens guldålder för teknik och konst (sidan 124).
Det var några av de många platser och epoker du här får möjlighet att utforska.
Tag plats – nu börjar den historiska resan!What is Readly?

With Readly you can read Historia (SE) (issue 2017-11-11) and thousands of other magazines on your tablet and smartphone. Get access to all with just one subscription. New releases and back issues – all included.

Try Readly For Free!

 

Historia (SE)
ORAGE AS