2017-12-02 : Page 1


Utforska rymden December 02, 2017 00:00

In this issue of Utforska rymden : Neil Armstrongs första steg på månen 1969 och hans berömda ord: ”Det är ett litet steg för människan, men ett stort språng för mänskligheten” var legend­ ariska händelser i människans historia. Månlandningen var en otrolig vetenskap­ lig och teknisk prestation, även om
rymdåldern faktiskt inleddes ett decennium tidigare med uppskjutningen av Sputnik 1 – den första satelliten tillverkad av människohänder som gick i omloppsbana runt jorden.
Under de senaste 60 åren har vi genom banbrytande rymdfärder utforskat vårt solsystem och kikat djupt in i kosmos. I det här bokasinet får du en översikt över vad vi har lärt oss hittills och vad vi siktar på härnäst. Här kan du läsa om rymdfarkosterna som utforskar solsystemet: Curiosity far runt på Mars, Juno avslöjar Jupiters hemligheter, Cassini löser Saturnus gåtor, New Horizons utforskar Kuiperbältet och OSIRIS­REx hämtar prover från asteroiden Bennu (som en dag kan kollidera med jorden!).
Upptäck varför raketforskning inte är så märkvärdigt som du kanske tror. I frågespecialen får du reda på hur rymden luktar, hur vattnet på Mars smakar och hur astronauter gör när de går på toaletten.
Därefter blickar vi in i en inte så fjärran framtid för att lära oss mer om kommande rymdfärder till månen och Mars. Och slutligen, läs om varför vi ännu inte har träffat på E.T., hur vi söker efter andra beboeliga planeter utanför vårt solsystem och hur vi ska ta oss dit. Vi dryftar generations­ skepp, antimateriadrift, warp drive och mycket annat spännande.What is Readly?

With Readly you can read Utforska rymden (issue 2017-12-02) and thousands of other magazines on your tablet and smartphone. Get access to all with just one subscription. New releases and back issues – all included.

Try Readly For Free!

 

Utforska rymden
ORAGE AS